Bérszámfejtés

C.G.ZS. Számviteli, Ügyviteli Szolgáltató Kft  

Biztos könyvviteli háttér az Ön vállalkozása sikeréért!

 

Mi is az a bérszámfejtés?

A bérszámfejtés keretében meghatározásra kerülnek a dolgozók vagy egyéb jogviszonyban álló közreműködő magánszemélyek juttatásai, az abból levonandó, ill. azok alapján fizetendő, a kifizetőt terhelő kötelezettségek. A bérszámfejtő által kiszámított adatok aztán a könyvelésben kerülnek rögzítésre.

A bérszámfejtés azonban jóval összetettebb munkafolyamat, amely átfogó ismereteket követel, a bérszámfejtési rendszer folyamatosan változó szabályozásainak nyomon követésével és betartásával.

A bérszámfejtés azon túl, hogy elvégzi a dolgozói bérezéssel kapcsolatos tennivalókat, olyan adatokat és kimutatásokat tud biztosítani a cégvezetés számára, amelyek révén költséghatékonyabb megoldások dolgozhatók ki, vagy előre tervezhetőek bizonyos kiadások.

A bérszámfejtéshez kapcsolódó teendők alapja a pontos munkaügyi nyilvántartás. A munkaszerződések,  munkaköri leírások, jelenléti ívek, szabadságok vezetése a vállalkozásnál kell, hogy történjen, melynek kialakításában szívesen segítünk.

 

Bérszámfejtés és munkaügyi feladatok ellátása:
  • Alkalmazottak, tagok bejelentése, kiléptetése
  • Bérelszámolás, munkabér számfejtése
  • Tagi jövedelem kivét, osztalék számfejtése
  • Béren kívüli juttatások elszámolása
  • Béranalitika készítés
  • Képviselet ONYF, OEP, NAV előtt
  • Táppénz ügyintézés
  • Elektronikus adatszolgáltatás a NAV felé

 

Online bérszámfejtés

Online - tehát szinte azonnal - elkészítjük, a közölt adatok alapján a bérszámfejtést. Ez esetben Ön e-mailben - online - kapja meg tőlünk a bérszámfejtési adatokat, a bérjegyzéket, a bér kifizetési listát pdf fájl formátumban. Nincs más dolga mint kinyomtatni a bérlistát és kifizetni a munkabért.

Ezért tudunk egész Budapest, Perbál és környéke területén kívül is bérszámfejtési feladatokat naprakészen ellátni. Megbízóink egy része tőlünk földrajzilag távol van, ám az online megoldás révén a kapcsolatunk élő és eleven. Emellett mobilak vagyunk, a könyvelési anyagért házhoz megyünk, a bérszámfejtés eredményeit azonban online kapcsolatban bocsátjuk a rendelkezésükre.