Adóbevallás

C.G.ZS. Számviteli, Ügyviteli Szolgáltató Kft  

Biztos könyvviteli háttér az Ön vállalkozása sikeréért!

 

Az adóbevallás keretében:
  • Társasági adóbevallás készítése
  • ÁFA, EVA, KATA adóbevallás készítése
  • SZJA bevallás készítése
  • SZJA bevallás készítése az alkalmazottaknak is
  • Adóbevallás a helyi adókról
  • Adóbevallás ellenőrzése (önellenőrzés)
  • Értesítés a fizetendő adók és járulékok összegéről
  • Elektronikus adóbevallás, internetes adóbevallás
  • Online kapcsolat: NAV, Ügyfél
  • Naprakész adófolyószámla

 

SZJA bevallás, Online adóbevallás

Magánszemélyek részére SZJA bevallás készítése személyesen, utánvéttel (postán) vagy e-mailben (online).

Előzetes időpont egyeztetés után, személyes megjelenés esetén is vállalunk SZJA bevallás készítést.

Ha azonban Ön postai úton, faxon vagy szkennelt módon, e-mailben juttatja el hozzánk a jövedelmeiről szóló bizonylatokat, mi elkészítjük az személyi jövedelemadó bevallás nyomtatványt. Ezt követően Ön emailben - online - pdf fájl formátumban (vagy postai utánvéttel) megkapja tőlünk az adóbevallás nyomtatványt. Így nincs más dolga mint a bevallást kinyomtatni, aláírni és azt postára adni az NAV részére.

 

Elektronikus adóbevallás

2007. január 1-től minden adóalany - kivéve a magánszemélyeket - csak és kizárólag elektronikus úton azaz az Ügyfélkapun keresztül tehet eleget adóbevallási kötelezettségének. Az adózó vagy saját maga, vagy meghatalmazottja (könyvelő, adótanácsadó, könyvelő iroda, könyvelő cég) regisztrálása után tehet eleget adóbevallás és adatszolgáltatás kötelezettségének.

Cégünk regisztráltatta magát a Magyarország.hu oldalon és azóta jogosultak vagyunk ügyfeleink adóbevallásait elektronikus úton a NAV felé eljuttatni. Ennek előnye a gyors és pontos adóbevallás elkészítése, illetve a határidőben történő benyújtás, emellett lényeges szempont, hogy ügyfeleink adófolyószámláját naprakészen tudjuk látni és kezelni. Könyvelő programjaink úgynevezett import fájl formájában kommunikálnak az ÁNYK programjával és így nagyon hatékony az adóbevallások elkészítése, ami azon túl hogy elektronikus formában készül el, még elektronikus nyugtát is ad a benyújtott adóbevallásokról.

Feltételezhető, hogy a közel jövőben, egyrészt a szigorodó gazdasági környezet, másrészt a gyors és pontos bevallások, valamint az egészségbiztosítás szabályainak megváltozása miatt internetes vagy elektronikus megoldások (adóbevallás, adatszolgáltatás, e-bevallás) szerepe és fontossága megnő.

Cégünk naprakész a ma hatályos elektronikusan teljesítendő adóbevallás, adatszolgáltatás és bejelentések tekintetében. Korszerű informatikai rendszerünk (széles sávú internet kapcsolat), naprakész, a jogszabályi változásokat azonnal követő könyvelő és bérszámfejtő programjaink, valamint felkészültségünk a garancia arra, hogy ügyfeleink, ha velünk dolgoztatnak - túl a magunk szakmai felkészültségén - korszerűen, az anyagi és eljárási szabályok szerint tesznek eleget bevallási és adatszolgáltatási kötelezettségüknek.

Természetesen ezen szolgáltatások nyújtása nem drágítja a könyvelési díjat, viszont garanciát nyújt ügyfeleink számára, hogy nem csak hogy időben készül el a könyvelése és a bevallása, hanem a korszerűség is biztosítva van, ami azt is maga után vonja vagy jelentheti, hogy az ügyfeleinkkel megnő az internetes kapcsolat tartás lehetősége, ami azt gondolom, a mai világunkban első számú szempont. Azaz, a könyvelés eredményeként elkészített főkönyvi kivonat, vagy egyéb kimutatások interneten keresztül bármikor ügyfeleink rendelkezésére állnak.